ÅHF hem > Aktuellt  > Projekt Jobb för alla – ett projekt som utmanar den åländska arbetsmarknaden

Vi är glada att berätta att projektet som vi startade under hösten äntligen börjar den här veckan.


Ålands handikappförbund i samarbete med Emmaus returcafé och Ålands Omsorgsförbund arrangerar några prova på tillfällen för Omsorgsförbundets kunder där de får prova hur det är att arbeta på Emmaus returcafé. Arbetet i en äkta restaurangmiljö ger personer med funktionsnedsättning möjlighet att vara delaktiga i samhället, uppmuntrar till att sträva efter arbetsträning och erbjuder den åländska arbetsmarknaden en möjlighet att se nya potentiella arbetstagare i en riktig arbetsmiljö där de får visa allt de kan och bidrar med till en arbetsplats.  

Både människor med synliga och osynliga begränsningar kunde vara mera engagerade i arbetslivet, men är ofta inte så synliga i stadsbilden, speciellt inte som arbetstagare. Projektet strävar efter att fungera som ett exempel och inspiration till företagarna och andra föreningar på Åland.  Framför allt vill projektet berika livet för personer med funktionshinder, deras familjer och det åländska samhället som helhet.

Efter projektets prova på tillfällen önskar Handikappförbundet som fortsättning att organisera ett mångprofessionellt seminarium med inspirationsföreläsningar och paneldiskussion där vi utmanar den åländska arbetsmarknaden genom att fråga hur vi genom att stödja inkludering av personer med funktionsnedsättning kan hjälpa dem att få jobb i ett företag. Kan vi hitta ett system som alla tjänar på, guider för social hållbarhet samt att vi behöver fundera över vilka sätt vi kan jobba tillsammans?


Om ni är på väg på lunch till Emmaus under veckorna 8, 9, 10, 11 och 12 är det möjligt att ni får träffa några nya duktiga arbetare på jobbet! Lycka till med praktiken alla deltagare!

Textstorlek
X