ÅHF hem > Aktuellt  > Institutet för hälsa och välfärd besöker Åland den 22.8 och öppnar höstens programkalender

Ålands landskapsregering (socialvårdsbyrån) i samarbete med Institutet för hälsa och välfärd (THL), VamO-projektet och handikappförbundet organiserar en föreläsning om delaktighet och rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Vi får till exempel höra hur man kan jobba med barn och ungas delaktighet och VamO- projektet. Föreläsningen handlar även om den uppdaterade Handboken om funktionshindersservice https://thl.fi/sv/web/handbok-om-funktionshinderservice som utgör ett praktiskt verktyg om bland annat service till personer med funktionsnedsättning och om funktionshinder i samhället.

Föreläsningen riktar sig till alla som är intresserade av funktionhindersfrågor samt till personer som arbetar med barn/unga, delaktighet eller med frågor som berör barn/unga t.ex. inom -social eller hälso- och sjukvården, -service till barn och familjer, funktionshinderservice, -barnskydd, -barnomsorgen, -utbildningssektorn, -fritidssektorn samt med invandrare.  

Föreläsningen arrangeras torsdag den 22.8. kl. 9-12 i Ålands lagtings auditorium. Seminariet är kostnadsfritt och ingen anmälan krävs.

Se inbjudan här.

Textstorlek
X