Ålands Neurologiska förening

Aktuellt

Kom med och prova på Styrka och Balans gymnastik
på Folkhälsans gymnastiksal på dagtid.
Onsdagar kl 13.00 -14.00 Höstterminen börjar onsdag 12.9 2018.

Träning på Medimar
Torsdagar kl 18-19.  Höstterminen börjar torsdag 13.09.2018.

Vattengymnastik
på ÅHS terapibassäng fredagar kl 14-15.  Höstterminen börjar fredag 14.9.2018.

OBS! Anmälningstiden blir fr.o m den 3 september från kl 9. Tel 527375. Man kan inte anmäla sig före.
Vid anmälan på hösten till dessa ovanstående kurser anmäler man sig till hela året. Ingen ny anmälan behövs till vårterminen för de som gått höstterminen.
Kostnad 60 e hösttermin och 70 e för vårtermin,  som faktureras i efterhand. Minimiantal för kurserna är 8 st personer, annars startar inte kursen.

Välkomna på ett ”PROVA PÅ” tillfälle i LERSKULPTUR (med levande modell)
måndag 3.9.2018 kl. 17:30 – 20:45.
Tillfället är indelat i 4 lektioner och ordnas i Medis BILD o. FORMLOKALEN PALETTEN (”Böndernas hus”), Styrmansgatan 1 i Mariehamn.
Hiss finns på innergården som tar dej upp till lokalen, så tillgängligheten är god även för rullstolsbundna. Material och fika tillhandahåller handledaren.

Välkommen till en kreativ stund där vi arbetar med lerskulptur. Ett tillfälle där vi övar oss i att upptäcka och se. Du övar upp din förmåga att forma leran med händerna och får en förståelse av lerans förutsättningar och möjligheter. Vi arbetar med modell och tränar på att se proportioner, volymer och riktningar. Undervisningen är individuellt anpassad och passar alla, såväl nybörjare som dej som testat tidigare.

Alla arbetar i sin egen takt. Max antal deltagare är 11 personer, ett minimiantal för att tillfället kan genomföras, är att vi får in 8 anmälningar. Priset per deltagare blir, med minimiantalet 8 deltagare 46 e per person, eller med maxantalet 11 deltagare är 28 e per person.

Prova på nåt nytt, som lätt ger dej mersmak att fortsätta på en kurs, eller att fortsätta med att göra det hemma!? Materialet är billigt och kreativiteten får sej ett utrymme!  Som HANDLEDARE har vi ANNA SUNDBLOMWESTERLUND.  Anna är en omtyckt lärare inom skulptur, järnsmide mm. och besitter en mångårig erfarenhet. Tveka inte, anmäl dig till detta tillfälle, en måndag kväll när hösten står på tröskeln! Välkomna! Bindande anmälan senast tisdag 28 augusti till kansliet.

Bingokvällar i samarbete med Ålands Reumaförening och Vårt Hjärta.
Onsdagarna 12 september,  10 oktober och  14 november kl 18 här på HandiCampen.

Västerro, Lemland Herrö Bussutflykt söndag  2 september kl 13
”Vid gårdsbesök brukar vi visa runt i rökeriet och berätta om småskaligt fiske på Åland. Vi gör en vandring i vingården och kan även ordna provsmakningar av Anders kreativt förädlade fiskprodukter”.
Det är ett handikappanpassat ställe. Vi äter lunch där. Vi hyr en buss för detta tillfälle.
Föreningen står för bussen. Maten kostar 20 e för buffé som faktureras medlemmarna i efterhand. Drycken betalas på ställe.
Bindande anmälan senast 22 augusti kl 15 för att vi ska kunna bekräfta till bussbolaget om resan blir av. 

Fredrik Ekdala 11.09.2018 kl 18 i Kyrkby Högstadiums auditorium
”Fredrik har under många år arbetat med underhållning och föreläsningar samt varit programledare på Sveriges Radio. Han är flitigt anlitad som föreläsare, konferencier, moderator, komiker och inte minst skådespelare i egna och andras uppsättningar. Bland annat har han medverkat i den skandinaviska premiäruppsättningen av Broadwaymusikalen ”Tarzan”, men även i ”EVITA”, ”Cabaret”, ”Grease” och ”Allt eller inget”. 2015 var Fredrik officiell föreläsare vid Lunds Universitets uppmärksammande av Världsparkinsondagen.

Fredriks föreläsningar engagerar och berör. Efter det att Fredrik fick diagnosen Parkinsons sjukdom hösten 2012, har hans föreläsning ”När livet inte blir som man tänkt sig” gått för utsålda hus. Hans mål är att glädja och inspirera andra människor. Det gör han bland annat genom Facebooksidan ”Mitt mentala raffset”

Föreläsningen han ska ha för oss heter: När livet inte blir som man tänkt sig – vänder sig till alla. Den handlar om hur vi hanterar kriser och hur vi bättre kan förbereda oss inför kommande kriser. Oavsett om det gäller skilsmässor, sjukdomsbesked, arbetslöshet eller dödsfall i familjen så är våra reaktioner och känslor snarlika.

Denna föreläsning är gratis och allmänheten är även välkommen. Berätta gärna för vänner och bekanta.

Våra föreningsmedlemmar har förtur. Anmälan till Ålands Neurologiska förenings kansli fr.o.m måndag 13 augusti kl 9 eller epost neurologiska@handicampen.ax.         

Allsångsträffar onsdagar kl 18 på HandiCampen i samarbete med Ålands Hörselförening.
Onsdagarna 19 september, 31 oktober och 28 november kl 18.
Anmäl er gärna så vi vet hur mycket kaffebröd som ska köpas. Anmälan senast 18 september för första träffen.
Ledare Börje Troberg och Kjell Brändström.

Musikalen My Fair Lady söndag 11.11 kl. 14.00
Föreningen har reserverat biljetter till denna populära musikalföreställning på Alandica.
Pris för medlemmarna 20 e. Finns ett begränsat antal platser. Bindande anmälan.
Anmäl er senast onsdagen 26 september till föreningens kansli.

Efter att vi hade ett Prova på tillfälle för Mentalträning och avslappningsövningar med Sonja Signell i våras har vi tänkt anordna ytterligare tre kurser i Mentalträning med olika avslappningsövningar. Dessa tre tillfällen blir tisdag 30.10, måndag 5.11 och tisdag 27 november kl 18 här på HandiCampen.

På gång:

  • Föreningen kommer att ordna en julfest.
  • Planeras en Må bra dag för alla våra stödgrupper och medlemmar.
  • Mer info kommer senare.

ALLA AKTIVITETER HAR ANMÄLAN TILL FÖRENINGENS KANSLI. MÅNDAG-ONSDAG KL 9-15
ELLER E-POST NEUROLOGISKA@HANDICAMPEN.AX