Ålands Neurologiska förening

Aktuellt

ARON ANDERSON

Torsdag 21 september kl.18
Kyrkby Högstadieskola, Auditoriet

ÄVENTYRARE, FÖRELÄSARE OCH INSPIRATÖR
Under en spännande föreläsning med mycket skratt, användbara verktyg och många insikter får du ta del av Arons erfarenhet av att maximera sin potential och nå sina mål, oavsett hinder.
Aron Andersson är professionell äventyrare och uppskattad inspiratör och föreläsare. Han har antagit utmaningar som de flesta inte ens skulle drömma om. Och genomfört äventyr som kräver en exceptionell styrka, både fysiskt och mentalt.
Hans fantastiska bedrifter inspirerar andra att inse sina möjligheter – oavsett svårigheter. Som första person i rullstol har Aron bestigit Kebnekaise och Kilimanjaro, han har simmat 37 kilometer över Ålands hav, armcyklat från Malmö till Paris och skidat 300 kilometer över Antarktis till Sydpolen. Bland mycket annat! Hans unika erfarenheter har lärt honom hur viktigt det är med stark laganda och positiv mental inställning. Och att det inte alltid är målet som är viktigast. Konsten är att kunna njuta av vägen dit. Arrangör är Ålands Neurologiska Förening i samarbete med Ålands Cancerförening.  Frivillig entré.
Så här anmäler du dig:  Medlemmar i Ålands Neurologiska förening har företräde fram till den sista augusti. Därefter öppnas anmälan även för allmänheten.
Anmälan görs via en länk:
 KLICKA HÄR
Har du ingen dator kan du ringa och anmäla dig via telefon måndag-onsdag 9-15 tel 527375 till Benita. Antalet platser är begränsat.


 

STYRKA OCH BALANS är en  sorts gymnastik vi tänkte prova på inom föreningen.
Anki Nordman kommer att ha Styrka o Balans 4 prova på tillfällen  på Folkhälsans Allaktivitetshus gymnastiksal med start onsdag 27 september kl 17.30-18.30 med  en eventuell  fortsättning hela hösten om det finns intresse.
Anmälan tas emot fr o m måndag 21.8 kl 9.
Sista anmälningsdag onsdag 20 september. Kursen behöver 8 st anmälda för att bli av.

MEDIMARTRÄNING på Medimar med fysioterapeut  på torsdagskvällar kl 18-19.
Anmälan tas emot fro m  måndag 21.8 kl 9. Träningen börjar torsdag 14.9.

VATTENGYMNASTIK
Vattengymnastiken är på ÅHS terapibassäng med ledare fredagar kl 14-15.
Preliminär start 22.9 pga försening med bassängens renovering

OBS! Man måste anmäla sig till våra tre olika ovanstående kurser. Först till kvarn som gäller.

 

ALLSÅNGSTRÄFF som görs i samarbete med Ålands Hörselförening fortsätter med två tillfällen i oktober och november. Onsdag 4 oktober kl 18 är första tillfället. I november är det torsdag 9 november kl 18 .Ledare är Börje Troberg och Kjell Brändström. Anmälan till första allsång bör göras senast måndag 2 oktober.

BINGOKVÄLLAR i samarbete med Ålands Reumaförening och Vårt Hjärta blir onsdagskvällar 11.10, 8.11, och 13.12.2017 kl 18 på HandiCampen.

PLANERAS:
Kom gärna med förslag till ”Gubbträffar i höst”. Guy Linde kommer att vara den som håller i trådarna för träffarna men lämna gärna önskemål om var träffarna ska hållas till Benita. Mer info kommer senare.

Smärtföreläsning med läkare planeras i höst/vinter.

Andersuddebesök planeras i höst. Inget bestämt datum ännu.

Oratoriet Skymning/Gryning på Alandica 18.11

Julfest med middag planeras i december. 

ALLA AKTIVITETER HAR ANMÄLAN TILL BENITA PÅ KANSLIET.

 


Ålands Neurologiska förenings förslag till nya föreningsstadgar LÄS förslaget HÄR