Demensföreningen på Åland

Aktuellt

Följ med på sommarutflykt med Demensföreningen!

Nu stundar sommaren och vi vill avsluta vårterminen med en liten utflykt! I år går föreningens årliga sommarutflykt till Bomarsund, där vi äter lunch på Furulundsgården, besöker telegrafen och strosar runt i det vackra området.

När? Vi åker från Mariehamn den 15 juni kl 12.00 -16 .00

Var? Bussen går från bussplan i Mariehamn kl 12.00, och kan även plocka upp passagerare längs vägen vid behov. Vi börjar med lunch på Furulundsgården, och besöker sedan området.
Lunch: fisksoppa och ålands-pannkaka. Meddela ev. matallergier när Ni anmäler er.

Hur? Utflykten är gratis för dig som är medlem, och du anmäler dig på telefon 018-527369 eller per mail demensforeningen@handicampen.ax Anmälan öppnar 1 juni, och du kan anmäla dig fram till och med måndag 12 juni.

VÄLKOMMEN MED!
Styrelsen

 

Besök vår facebooksida


Anhörigvårdarekort

Kort

Demensföreningen har tagit fram ett kort som anhörig- eller närståendevårdare kan bära på sig. Om det händer anhörigvårdaren något och han/hon till exempel behöver sjukhusvård ska kortet upplysa sjukvårdspersonalen om att det finns någon som är beroende av personen i fråga. På kortet kan man skriva in kontaktuppgifter och namn till två andra personer som kan rycka in och ta hand om den anhöriga som behöver hjälp.
Vill du ha ett kort ska du ta kontakt med Cita på Demensföreningen, tfn 527 369 eller demensforeningen@handicampen.ax.