Ålands Hörselförening

Aktuellt

KOM MED PÅ JULMARKNAD TILL SKOKLOSTERS SLOTT 1 DECEMBER!
Välkommen med på en endagsresa med buss/båt till julmarknad i Skoklosters slott i Sigtuna. Slottet räknas som ett av Europas främsta barockslott och det största privatpalats som har byggts i Sverige. Det tillkom under den svenska stormaktstiden. Trots en byggtid på över trettio år fullbordades slottet inte helt, utan bygget avstannade då byggherren Carl Gustaf Wrangel dog 1676. Skokloster är numera museum och sedan 1971 ett statligt byggnadsminne som förvaltas av Statens fastighetsverk. Årligen första veckoslutet i advent anordnas stämningsfull julmarknad runt borggården med läckra mathantverk, pepparkakshus, halmslöjd och allehanda juldekorationer. Slottsvisning varje heltimme från kl 11.00 med en avgift på sek 80,-. Slottscafé och souvenirbutik. Den medeltida kyrkan invid slottet är också värd ett besök.

PROGRAM LÖRDAG 1 DECEMBER
07.30 Bussen avgår från Bussplan i Mariehamn
08.30 Eckerö Linjen avgår.
Frukostbuffé ombord (färdigt bokad)
09.15  Ankomst till Grisslehamn. Vidare mot Skokloster.
11.15   Ankomst till Skokloster slott där vi spenderar dagen.
Om tid finns kan vi åka via Norrtälje för lite shopping
20.00 Eckerö Linjen avgår från Grisslehamn.
23.30 Tillbaka vid Bussplan i Mariehamn.

Anmälan om deltagande på tel 527 365 senast onsdag 31 oktober kl 12.00. Medlemspris: € 15,- per person inklusive sjöfrukost. Begränsat antal deltagare.

ÖVRIGT: Skriv in i almanackan:
Höstmöte lördag 24 november kl 15.00
i Ålands Kulturhistoriska museums filmsal. Efter mötet guidad rundvandring. Extra hörhjälpmedel finns. Särskild kallelse med agenda kommer i god tid före mötet.

Meniere träff onsdag 28 november kl 18 i HandiCampen.

Allsångsaftnarna i HandiCampen fortsätter under hösten i samarbete med Ålands Neurologiska förening. Kjell Brändström och Börje Troberg leder allsången som tidigare, som ordnas onsdagar kl 18. Datumarna är 31 oktober och 28 november. Det bjuds på kaffe och trevligt sällskap!


UPPTÄCKT AV NYA NERVCELLER I ÖRAT kan ge nya behandlingar av hörselskador

Läs mera här

Videoguider för din hörsel

Här kan du se på film hur du:
– byter batteri
– rengör hörapparaten
– byter filter mm.

X