Ålands Hörselförening

Aktuellt

Kom med till Kökar lördagen den 9 september!
Välkommen med på en heldagstur till Kökar med buss/skärgårdsfärja lördagen den 9 september. En intressant dag utlovas med guidad rundtur till sevärda platser och lunch lagad på nyfångad fisk på Peders Aplagård. Programmet för dagen ser ut såhär;
– 08.30. Avgång med bussen från Bussplan i Mariehamn
– 09.30. M/S Skiftet avgår från Långnäs med ankomst till Kökar 12.00. Cafeteria finns ombord.
– Kerstin och Paul Gäddnäs, som är våra guider under dagen, stiger på bussen vid ankomst varefter vi besöker Hamnö med besök i St:a Anna kyrka och klosterruinerna.
– 14.00. Lunch (nyfångad fisk plus kaffe och kaka) på Peders Aplagård i Österbygge varefter färden går till Kökars fina hembygdsmuseum i Hellsö.
– 17.35. Hemfärd med ankomst 21.05 till Långnäs, bussen åter i Mariehamn 21.35.

Jubileumsåret till ära subventioneras resan.
Pris per person: 17 € som betalas på plats för lunchen.
Välkommen att anmäla dig senast måndag 4 september per tel 527365.
Begränsat antal platser: 1 buss = 47 passagerare.

HÖSTENS PROGRAM

AUGUSTI
Onsdag 30 augusti återupptar hörselrådgivarna sin onsdagsrådgivning efter sommaruppehållet, såsom tidigare jämna veckor kl 13-15 med tidsbokning på tel 527365 och udda veckor kl 16.30-17.30 utan tidsbokning.

SEPTEMBER
Datakurs för nybörjare ordnas med början i september ifall ett tillräckligt antal medlemmar anmäler sig. Det är återigen styrelsemedlemmen Jörgen Wikstrand som ställer upp som handledare. Egen laptop är önskvärd och ifall du är intresserad vänligen anmäl dig till föreningens kansli tel 527365 så fort som möjligt.

OKTOBER
Lördag 14 oktober är det dags för föreningens 30-års jubileumsmiddag med program som avnjuts på restaurang Hjorten. Närmare information i kommande medlemsutskick.

De efterfrågade gratis hörseltesterna fortsätter följande onsdagkvällar kl 18-19.30; 18 oktober, 1, 15 och 29 november med audionom Patrice Karlsson från Medimar. Tidsbokning tel 527365. Testerna är ämnade för dem som ej redan använder hörhjälpmedel.

Allsångsaftnar kommer att anordnas 4.10 och 9.11 i samarbete med Ålands Neurologiska förening med Kjell Brändström och Börje Troberg som allsångsledare. Plats: HandiCampen.

NOVEMBER
Höstmöte med program hålls traditionsenligt i restaurang Hjorten lördag 18 november. Kallelse med agenda i kommande utskick.

DECEMBER
Lördag 9 december planeras en medlemsutflykt med buss/färja i västerled med bland annat ett besök i Nordens största köpcentrum Mall of Scandinavia i Solna. Närmare information framledes.

BATTERIFÖRSÄLJNING
Handikappförbundet har upphört med försäljningen av hörapparatsbatterier i receptionen varför medlemmarna hänvisas till föreningens kansli som är bemannat mån-tis 9-15 och ons 9-12 samt i samband med hörselrådgivarnas mottagningar. Det mesta även i tillbehörsväg finns i lager. Batterier finns att köpa även hos Backmans Optik, Apoteken och Clas Ohlson.


Videoguider för din hörsel

Här kan du se på film hur du:
– byter batteri
– rengör hörapparaten
– byter filter mm.


Medlemsbrev 2017