ÅHF hem > Aktuellt  > Konstutställning av Bo Elevall 10.2.-27.3.2020


Tid och plats
10 februari – 27 mars 2020
vid förbundets kansli Skarpansvägen 30, 22100 Mariehamn

Öppettider
måndag – torsdag klockan 9-15
fredagar klockan 9-13

Presentation
”Jag heter Bo (Bosse) Elevall och fick diagnosen parkinson 2007. Att måla har varit och är en av mina ”terapier” som gör mig lycklig och får mig att känna mig levande och fri när sjukdomen gjort att livet med Mr P (parkinson) varit tufft och begränsat emellanåt. Att skriva dikter om olika situationer som uppstår i vardagslivet har också varit ett sätt att bearbeta och förklara för andra hur jag känner det.

Jag hoppas att jag med mina målningar och dikter kan inspirera andra i liknande situation att hitta ett sätt att uttrycka sig kreativt. Man behöver inte vara konstnär för att få skapa. För mig är lekandet med färger och ord läkande!”

Teknik
”Alla är målade i akryl, delvis blandteknik. De flesta av mina tavlor har jag inga namn på då jag tycker du som betraktare får bestämma vad de föreställer för dig. Jag har haft två större ”målarperioder”, den ena var kring år 2001 då jag blev utbränd och kämpade med depression och den andra är nu, de senaste åren, ca 2018 – pågående. De tavlor som har svarta ramar samt ”familjen” är från den första målarperioden, alla de övriga är nya.”

Välkommen på utställning!

Textstorlek