ÅHF hem > Fixtjänst > Om oss

Fixtjänst

Fixtjänst fakta

Fixtjänst är en sysselsättningsverksamhet för personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.

Verksamheten startades 1993 i Godby med 1-3 anställda och har utvecklats under åren till att nu ha ett 30-tal anställda.

När Fixtjänst startade bestod verksamheten främst av snickeriarbete. År 1996 flyttade Fixtjänst till Dalkarbyvägen 4 i Mariehamn och då började man även tillverka vimplar och flaggor. Flaggtillverkningen har därefter blivit något av ett kännetecken för Fixtjänst. Sedan november 2015 har Fixtjänst sin verksamhet vid Fabriksgatan 10 i Mariehamn.  I dag omfattar verksamheten, förutom snickeri och flaggsömnad, monteringsarbeten för företag och organisationer samt återbruksverkstad.

Verksamheten erbjuder sysselsättning till personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar och målsättningen är att alla skall ha en möjlighet att komma ut i arbetslivet på egna villkor. Fixtjänst kan också ses som ett steg på vägen mot den öppna arbetsmarknaden för den som initialt kan ha svårt att få anställning.

I ett samhällsekonomiskt perspektiv arbetar Fixtjänst för att motverka socialt utanförskap och utslagning. Verksamheten bidrar till att sysselsättningsgraden i samhället höjs. På individuell nivå fyller Fixtjänst en social och psykologisk funktion eftersom anställda får möjlighet att skaffa nya kontakter, upprätthåller vardagsrutiner, får stöd i sitt arbete samt är delaktiga i samhället. Detta görs genom individuellt anpassade arbetsuppgifter, stöd och uppmuntran till att tro på sig själv och sin kapacitet.

Fixtjänst samarbetar bl.a. med kommuner, företag, socialvård, sjukvård, psykiatri, ams och företag för att arbetet skall fungera så bra som möjligt för våra arbetstagare.

Textstorlek